Darbouka

La darbuka o doumbek és un instrument provinent del món àrab que requereix una tècnica molt específica de dits. És un tambor amb forma de copa d’una sola membrana que pren el seu nom dels dos sons principals: el dum (el so greu) i el tak (el so agut). 

Originàriament s’usava fang per a la caixa de ressonància i pell de cabra o de peix per a la membrana. Actualment s’usa el vidre o alumini per a la caixa i plàstic per a la membrana.

L’origen de la darbuka es remunta a l’antiga Babilònia però s’ha estès molt i ha arribat fins i tot als Balcans i al Nord d’Àfrica. És un dels instruments més utilitzats a la música àrab. Al mapa que veus hi hauríem d’afegir el Marroc, la resta de Península aràbiga i Pèrsia.

Bàsicament hi ha dos tipus de darbukas: el turc, amb els costats plans (que és el que utilitzarem a classe),  i l’egipci, amb els costats redons. La tècnica, però, és molt similar.

Darbuka egipcio Doumbek Tombak CD-222: Amazon.es: Instrumentos musicales
Darbouka egipci
Meinl Percussion HE-114 - Darbuka (aluminio, piel sintética, decorado a  mano, 20,32 cm), color plateado: Amazon.es: Instrumentos musicales
Darbouka turc

http://www.ritmoypercusion.com/?page_id=217

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s