GRES

GRES és l’acrònim de Grêmio Recreativo Escola de Samba. Les escoles de samba són associacions de milers de persones que viuen a una barriada determinada i que preparen la desfilada per a la rua. Hi participen músics, especialment percussionistes, dansaires, coreògrafs, compositors, dissenyadors, modistes, etc. Cada final d’estiu aquestes escoles trien un tema per a la desfilada. Un pic escollit el tema, es poden presentar cançons que es creen expressament per a la desfilada d’aquell any. S’hi presenten centenars de cançons de les que una és elegida per l’escola. És el samba enredo que els representarà al sambòdrom.

Algunes de les escoles de samba més famoses són: GRES Estaçao Primeira de Mangueira, GRES Académicos do Salgueiro, GRES Imperio Serrano, GRES Uniao da Ilha, GRES Unidos de Vila Isabel… Al blog pots trobar uns quants exemples de samba enredo amb l’any del carnaval i l’escola que el presentà.

En aquesta llista de reproducció de Michael de Miranda titulada escolas de samba hi trobareu diversos patrons rítmics de les escoles de samba més conegudes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s